[Miskolci Keresztyén Testvérgyülekezet] [Miskolc, Horváth Lajos u. 5.]         
         
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   Kenyai misszió beszámoló 2009

2009. május 24. - Kenyai misszió beszámoló

2009. május 24-én vendégünk volt Bálintné Kis Beáta, aki beszámolót tartott a Kenyában végzett szolgálatukról. Árva gyerekek, utcagyerekek és betegek között szolgálnak Istennek.

"Mint beszámolónkban említettük, Afrika egyik legnagyobb - és egyre növekvő - problémaja az AIDS betegség következtében árván maradt gyermekek kérdése. Sokukból utcagyerek válik, az iskolából kimarad, nincs hajléka, élelme, bűnözésre kényszerül és a környezete végleg elutasítja. Csodálatos dolog látni, amikor sok támogatóra lelt fiatal visszatalál  a normális életbe, a gyülekezet aktiv, fénylőszemű tagjává válik, s 20-24 éves korában folytatja a 7-8. osztály, ahol abbahagyta.

A szerencsésebbeket  befogadják rokonok, vagy ismerősök, de mivel ezek a családok maguk is koldusszegények, a kis árva ahelyett, hogy iskolába járna, az utcán tölti a napját, kóborol, és minden elképzelhető módon igyekszik élelmet találni magának.

A pártfogói támogatás lehetővé teszi számára, hogy fedezze az iskolai költségeket (az oktatás nem ingyenes), és annyi élelemhez jusson, hogy ne kényszerüljön az utcán bolyongva megszerezni a betevő falatját."

Amennyiben kedvet kaptál ahhoz, hogy a szolgálatukat támogatsd, vagy "örökbe fogadj" egy árva gyermeket,
további információkat találsz ebben a dokumentumban
(pdf, 35 kB)!

 A kenyai misszió beszámolóján készült képek megtekinthetők itt